De W’s voor de pers

Een van de zwaarste mountainbike races van Europa, ook wel bekend als de Megavalanche, is een brute, koude en enigszins gevaarlijke afdaling van Alpe d’Huez. Voor ervaren mountainbikers is dit al een flinke uitdaging met risico’s. Maar hoe zal dat gaan voor een Radio-dj van middelbare leeftijd die nog maar net kan fietsen?


Over de rider.

Barry van de Laar is het vaste gezicht bij het programma Achter De Haagse Duinen op Den Haag FM. Hij is een 47 jarige vader van 2 geweldige meiden, vrijwilliger bij de radio en enthousiasteling op het gebied van challenges. In volle ontkenning van een vroege midlifecrisis is hij met volle moed in januari gestart om te leren mountainbiken om in juni 2025 de race van zijn leven aan te gaan, de Megavalance. Sneeuw, rotsen en bossen gaat
hij trotseren om aan de voet van de Alpe d’Huez veilig van zijn fiets te kunnen stappen. Dit alles met maar één doel: geld inzamelen voor een drie gangen kerstdiner inclusief cadeautjes.


Voor een diner met cadeautjes?

Veel gezinnen hebben het moeilijk tijdens de kerstdagen en zijn veelal afhankelijk van de voedselbank. Een kerstdiner, kerstontbijt en cadeautjes zijn luxes waar vaak geen financiële ruimte voor is te vinden. Stichting Rocking Up X-Mas verzorgt kerstpakketten om zo de zorgen even weg te nemen en de gezinnen toch te laten genieten van een mooie kerst. In
het kerstpakket zitten ingrediënten en een recept om een luxe 3-gangen maaltijd te maken.

Ze vullen dit pakket aan met diverse extra’s zoals een lokaal uitje, speelgoed en andere zaken die niet vanzelfsprekend zijn.

Rocking up Xmas heeft in 2023 ca.1500 gezinnen in Nederland geholpen aan een kerstpakket. De pakketten worden samengesteld door een professionele kok en een vast team binnen de stichting. Met meer dan 100 vrijwilligers zorgen ze in de dagen voor kerst dat de gezinnen deze mooie pakketten in ontvangst mogen nemen en hierdoor toch een prachtige kerst kunnen beleven.

Samen met de Haagse mountainbike gemeenschap en een aantal lokale ondernemers gaat Barry de komende maanden trainen en oefenen om veilig “gecontroleerd van een berg af te donderen”.


Wil jij meer te weten komen of mee doen!? laat even een berichtje achter 🙂

Wil je doneren? … klik dan hier


Contact met Barry

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.